Подстраници

Терапевтични възможности

Модерно лечение на разширени вени 

Пациентите, страдащи от разширени вени, обикновено сe затрудняват при избора на специалист.

Хирург, съдов хируг, ангиолог, кожен лекар или пластичен хирург - това е първоначалното решение пред което са изправени, а подготвените специалисти са единици. От друга страна, голям брой частни и държавни лечебни заведения предлагат лечение на това заболяване, но твърде малко от тях разполагат с необходимата апаратура. А за постигане на добри резултати при лечение на венозни заболявания точната диагноза и правилният избор на метод за лечение са от съществено значение. Всеки пациент е уникален и изисква строго индивидулен подход при избора на метод на лечение. Грешка на изкуството е да се лекуват болни с разширени вени без предварително  доплерово изследане. Не е възможно да се постигнат добри резултати, ако  на всички пациенти се прави само склеротерапия, само стрипинг или само лазерна аблация.

Правилното лечебно заведение е това, което предлага точна диагноза с помощта на цветен дуплекс доплер и екип от специалисти, запознати в детайли с всички възможни методи на лечение (оперативни и неоперативни). Така при всеки конкретен пациент избраме най-подходящото за него лечение. 

В нашия център  предлагаме точна диагноза и всички модерни методи за лечение на това заболяване: консервативно лечение на разширени венистрипингамбулаторна микрофлебектониясклеротерапия и пянотерапиялазерна аблациятранскутанно лечение на разширени вени